Wilfred 2 min campagne

Stap in het verhaal van MercyShips

We duiken in het verhaal van Mercy Ships Holland. Een geweldige organisatie die met het grootste ziekenhuisschip ter wereld een enorme impact heeft op bevolkingsgroepen in de armste landen van Afrika. Dit is alleen mogelijk door de inzet van honderden vrijwilligers.

Achtergrond

Twee op de drie mensen in de wereld hebben geen toegang tot veilige, chirurgische zorg. Met het ziekenhuisschip ‘Africa Mercy’ vaart Mercy Ships naar de armste landen in Afrika. Aan boord worden mensen geopereerd aan o.a. staar, vergroeide benen, tumoren of gespleten lippen. Het geeft deze mensen nieuwe hoop. Ook traint Mercy Ships het lokale medische personeel zodat de kwaliteit van de gezondheidszorg verbetert. Meer dan 400 vrijwilliger-professionals aan boord van het schip maken dit werk mogelijk.

Concept

Wie Mercy Ships zegt, heeft het feitelijk niet alleen over een schip. Maar over een beweging van mensen die elkaar ontmoeten en een stukje van hun leven met elkaar delen. Die geloof, hoop en liefde delen en geven op die plekken in de wereld waar dit het meeste nodig is. Met de verhalen die zij delen en zorg die ze bieden, inspireren ze elkaar én anderen om hetzelfde te doen.
Maar wacht! Het verhaal wordt nog veel beter. Mercy Ships staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk. Dit najaar komt er een tweede ziekenhuisschip bij. De Global Mercy. Daarmee kan Mercy Ships haar impact zelfs verdubbelen!

Deze verhalen zullen van zichzelf mensen aantrekken en uitnodigen om mee te komen doen. In alle uitingen staat duidelijk en laagdrempelig aangegeven hóe je kan instappen. De payoff van Mercy Ships ‘medisch zorg voor ieder mens’ geeft het diepste verlangen en inzet van Mercy Ships aan. Met de komst van de Global Mercy is het mogelijk om eerder dat verlangen te vervullen. Want hij is er bijna. En komt heel dichtbij. In oktober zal de Global Mercy in Rotterdam aanmeren om van daaruit vervolgens, samen met de Africa Mercy, twee keer zoveel hoop en genezing te brengen op plekken waar dat anders niet mogelijk is. En dat kan alleen met de inzet van vrijwillgers en donateurs. 

We willen daarom alle donateurs en vrijwillgers vragen om, op de vooravond van dit nieuwe hoofdstuk, hun verhalen te delen en hun omgeving te inspireren en te vragen ook deel uit te maken van het verhaal van Mercy Ships. Onderdeel te worden van die gezamelijke droom: medische zorg voor ieder mens. 

Meer
blogs

3-sterrenchef Boerma

Romy 3 min interview

Wie ben je nou echt?

Wilfred 3 min branding