Algemene Vereniging Schoolleiders

Schoolleiders
staan
centraal

De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) is dé beroepsorganisatie van en voor leidinggevenden in het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs in Nederland. De huidige website is sterk verouderd en bevat veel content. Archief content die voor een groot deel relevant blijft voor schoolleiders maar in de huidige vorm niet goed leesbaar. Aan BeeldBlinkers de vraag om op basis van de nieuwe huisstijl een nieuwe design te ontwikkeling waarbij leesbaarheid op alle devices optimaal moet zijn.

Expertise

Online, creatie, UX design, UI design, webdesign

Bekijk de website

Aanpak

Onze partner LabelVier start dit traject met het in kaart brengen van diverse klantreizen en vervolgens een interactieontwerp. Al snel wordt duidelijk dat veel websitebezoekers gebruik maken van de grote kennisbank. Een intelligente zoekmachine is daarvoor een waardevolle toevoeging. Ook blijkt dat veel bezoekers de site via tablet en mobiel bezoeken. De agenda en opleidingen een prominente rol moeten krijgen. Met de uitkomsten gaan wij aan de slag met het visuele ontwerp en wordt de website vervolgens door LabelVier ontwikkeld tot een eenvoudig te beheren maatwerk WordPress website.

 

Creatie

We starten het visuele ontwerp traject met focus op de mobiele gebruiker. We werken de belangrijkste schermen uit voor mobiel, tablet en dekstop. De nieuwe huisstijl heeft voor elke pijler van de AVS een eigen kleurprofiel. Deze vertalen we door in de website.  Zo krijgt AVS Academie groene accenten, AVS Netwerk blauwe en AVS Vakbond rode. We besteden extra aandacht aan de kennisbank, agenda en opleidingen zodat deze op elk device een optimale gebruikerservaring krijgen. Voor de kennisbank ontwerpen we diverse iconen om meer rust en overzicht tussen de verschillende thema’s te creëren.

 

Rob van Ooijen

Projectleider AVS


“De nieuw vormgegeven website is uitermate geschikt voor het gebruik op desktop, tablet en mobiel. We zijn trots op het resultaat dat mede tot stand is gekomen dankzij de samenwerking met onze leden”