Hoe breng je het werk van NET Foundation op scholen en evenementen héél dichtbij? Stap in de nieuwe NET bus en je waant je doormiddel van VR in een trainingscentrum op de savanne in Afrika. Samen met je Afrikaanse medestudenten wordt je uitgedaagd om een test te doen en ervaar je in 5 minuten het belang van NET foundation op een verrassende manier dichtbij. Van concept tot realisatie ontwikkelt BeeldBlinkers deze (VR) experience.

Expertise

Strategie, Campagne, Exprience, VR, Creatie, Animatie, Video, Signing, Development

Achtergrond

NET Foundation (NET) biedt voorgangers door middel van online trainingen toerusting, zodat zij het Evangelie met hart, hoofd en handen kunnen delen. NET werkt vooral in gebieden waar de kerk weinig toegeruste voorgangers heeft en waar de kerk vervolgd of gediscrimineerd wordt. Hoe breng je dit werk op een toegankelijke en aansprekende wijze kennis onder de aandacht bij de doelgroep?

Doelstelling

Met de NET experience kunnen jongeren (op scholen/verenigingen/events) en ouderen (op events) op een zeer aansprekende en laagdrempelige manier kennismaken met het werk van NET. Tijdens deze experience ervaar je het belang en de impact.


Jongeren: worden naderhand opgeroepen om anderen (vrienden/familie) ook uit te nodigen in de live experience of door het doen van de online test.


Ouderen: worden naderhand opgeroepen om onderdeel te worden van dit werk doormiddel van een donatie of vrijwilligerswerk.

Creatief concept

Het hart van NET
NET Foundation biedt voorgangers door middel van (online) traningen toerusting. De kracht en het unieke van NET ligt in het aanbieden van Bijbelgetrouwe online trainingen. Duurzaam en schaalbaar. Dit willen we als uitgangspunt nemen. Een dergelijke training is op zichzelf niet heel spannend, met name voor jongeren. Door het toevoegen van VR, interactie doormiddel van een (korte) quiz met vragen en leuke details geloven we dat we jong en oud kunnen boeien.

VR experience
We bouwen een NET trainingscentrum na. In +/- 5 minuten ben je onderdeel van een NET training in een afgelegen gebied in Afrika. Dit ervaar je op een verrassende manier in VR aan de hand van een test. Je wordt getest op je Bijbelkennis, ontdekt het belang hiervan en ziet de impact. Aan het einde van de experience ontvang je een certificaat. Een aandenken en tevens een uitnodiging aan iemand in je omgeving om ook in te stappen of middels een QR-code online dezelfde test te doen. Bij het zien van de bus moet je getriggerd worden om in te stappen. Met de juiste teksten, een duidelijke call to action, passende vormgeving en signing.

Zodra je in de bus stapt willen we een verrassingseffect creëren. Door je zintuigen triggeren.

Horen

Zodra je instapt hoor je pratende mensen in Swahili/Engels, natuur geluiden o.i.d. – deze geluidsopnames zijn al beschikbaar.

Zien

Je waant je bij het instappen in echt NET trainingscentrum in Afrika. Wanden en dakplaten worden nagemaakt. Aan de bovenkant komt licht naar binnen door middel van LED ramen. We creëren 8 zitplekken. Simpele plastic stoeltjes in felle kleuren waar je op kunt gaan zitten. Er ligt een VR bril op je stoel. Zodra je die opzet komt de ruimte waar je zit tot leven. Je bent dan omgeven door Afrikaanse deelnemers en vooraan staat trainer Apollo om je te verwelkomen en je door de test te begeleiden. De test zie je op het beamerscherm. Op dat scherm komen bij een aantal vragen ondersteunende filmbeelden om de impact van NET dichterbij te brengen.

Voelen

De temperatuur in de bus moet warm zijn, broeierig warm :-). Op de grond ligt rood zand.

Ruiken

Bij het instappen ruik je een typisch Afrikaanse geur.


Annemarie
van Kranenburg


Operationeel Directeur

“Met de NET Bus heeft NET Foundation een mooie tool in handen om zichtbaar te zijn naar onze achterban. We kunnen zo op een aansprekelijke en innovatieve manier met de VR Experience, die je in de NET Bus kan beleven, iets vertellen over het prachtige werk van NET Foundation. De eerste officiële aanvraag is inmiddels binnen en geweest. De reacties waren lovend.”

“Het is geweldig, heel mooi zo. Mijn complimenten voor dit resultaat. Alleen al de tekst en afbeeldingen op de buitenkant roepen op om binnen te gaan kijken en wat je dan gaat zien en beleven dat overtreft je verwachting…”

Gerard

Deelnemer experience